MarmorVård

Så rengör du och tar hand om din marmorskiva och andra porösa stenmaterial.

Enkel rutin

Steg 1 – Rengör marmorytan
För daglig rengöring – Spraya Restoring Marble Cleanser, direkt på ytan och torka med en fuktig trasa. Du kan med fördel använda vår linneduk, men det går fint annan trasa du har hemma Var noggrann med att torka bänkskivan helt torr efter rengöring.

Steg 2 – Vaxa och polera marmorytan
Applicera marmorvax i cirklar över hela ytan med hjälp av den medföljande svampen. När ytan är helt täckt med vax, torka av vaxet och polera med en torr och mjuk trasa. Vaxet ger ett bra skydd och ytan blir mer motståndskraftig mot fläckar från olika vätskor.

Before / After

Image after Image before

Underhållstips för ytor av marmor och annan porös sten

Marmor är porös och en absorberande sten. Detta gör det mer sårbart för färgning från hårda rengöringsprodukter och spill

Använd alltid underlägg och skärbrädor och torka omedelbart upp eventuellt spill.

Undvik kaffe och sura vätskor på marmor, så som ättika, tomat och citrusfrukter som citroner, lime och apelsiner, men också i vin och kolsyrade drycker. Dessa vätskor fräter på din marmor och kan bidra till fläckar och skadar din marmorskiva.

Använd alltid en pH-neutral marmorrengöring på din marmor för att förhindra missfärgning. Hårda rengöringsmedel kommer att få ytan att bli grov och göra den till en magnet för smuts som börjar ansamlas i porerna i stenen och fläckar ytan.

Impregnera ytan med marmorvax regelbundet och skydda den effektivt mot oönskat vatten, samt fett- och oljebaserade fläckar och smuts.

Om du har några frågor angående vår vårdrutin för marmor eller våra produkter, tveka inte att kontakta oss på hello@actofcaring.com.

HAR DU FRÅGOR OM ETT SPECIFIKT MATERIAL?

Om du har frågor om skötsel och underhåll av ett specifikt material av sten, läder, textil, trä, metall eller annat vänligen kontakta vårt Care Bar-team på
carebar@actofcaring.com