FRÅGOR OCH SVAR

Om du har en fråga, se vår lista med vanliga frågor innan du kontaktar oss för att få hjälp.

Allmänt

Var tillverkas Act of Carings produkter?

Produkterna tillverkas i Sverige av vår lokala partner och tillverkare som har lång erfarenhet av att tillverka naturvårdsprodukter.

Vilket material är dina flaskor gjorda av?

Vi använder endast PCR (Post Consumer Recycled) PET -plastflaskor. De kan variera i färg eftersom vi använder 100% PCR beroende på källan. Våra flaskor är bra för påfyllning, så kolla vårt sortiment av påfyllningsförpackningar/storlekar. Påfyllning är det bästa alternativet för att minska avfall och sänka påverkan på miljön. Tänk alltid på att återvinna dina begagnade behållare och håll plast borta från våra hav.

Använder Act of Caring palmolja som råvara?

Nej.

Är Act of Carings produkter vegan?

Ja, alla våra produkter är vegan. Våra vaxer innehåller inte bivax.

Är Act of Caring -produkter testade på djur?

Nej, vi skulle aldrig använda djurförsök för varken våra ingredienser eller våra produkter. I själva verket är detta förbjudet i EU, så det är inte ett alternativ för något varumärke inom EU.

Hur lagrar jag Act of Caring -produkter?

Förvaras vid normal temperatur (18 ° C) och hålls borta från direkt solljus för att produkterna ska hålla sig fräscha.

Finns det bäst före datum?

Alla våra produkter har en hållbarhet på 3 år utan öppning. För våra produkter för personlig vård, såsom handsprit, tvål och handkräm; efter att din produkt har öppnats rekommenderar vi att du använder den inom 6-12 månader, vilket indikeras av symbolen ”period efter öppning” på etiketten för att säkerställa optimal friskhet.

Har ni refillförpackningar?

Ja, vi säljer refill till de flesta av våra produkter. Vänligen fyll på din produkt med omsorg. Rengör inte flaskan eftersom det kan lämna vattenrester bakom som inte behövs blandas väl med Act of Carings formel. Använd torra händer och försök att inte få luft inuti. Se till att locket/huvudet/sprutan sitter ordentligt på flaskorna efter påfyllning.

Varför finns det varningsetiketter på några av produkterna?

Reglerna för rengöringsprodukter i EU kräver specifika etiketter. Produkter med hög alkoholhalt måste till exempel ha en varningsskylt.

Ibland ser eller luktar min produkt annorlunda än tidigare flaskor jag har köpt - varför?

Vi använder naturliga ingredienser och eteriska oljor, som kan uppvisa avvikelser från skörd till skörd, olika satser av samma produkt kan ibland variera i färg, konsistens och doft. Lagringsförhållanden, inklusive temperatur och ljusexponering, kan också ha en effekt. Observera att detta inte påverkar din produkts effektivitet.

Innehåller dina produkter parabener, silikoner eller sulfater?

Nej. Vi skulle aldrig använda den här typen av ingredienser i våra produkter.
Du kanske har märkt att detta inte är angivet på våra etiketter.

Det finns en anledning till det. Inom EU är det förbjudet enligt EU-lagstiftningen att nämna vad en produkt ”inte” innehåller eller vad en produkt är ”fri från”.

Alla våra ingredienslistor presenteras i actofcaring.com -shoppen under“Ingredients”.

Varför står det "parfym" i din ingredienslista? Är det en syntetisk parfym?

På grund av förändringar i EU -lagstiftningen måste alla produkter som innehåller någon typ av doft, naturliga eteriska oljor eller syntet, ha ordet ”Parfym” i ingredienslistan. För hemvårdsprodukter bör det anges som ”Parfym”. För att klargöra vad vi använder har vi lagt till en parentes i vår ingredienslista som förklarar om det är en blandning av eteriska oljor eller en naturlig doft.

Hur testar Act of Caring sina produkter?

Under utvecklingen av nya produkter har Act of Caring en rigorös testprocess för att utvärdera säkerhet, funktion och stabilitet. Dessa test upprepas flera gånger för att validera. Våra produkter testas alltid på grundarna och teamet av Act of Caring och aldrig på djur.

Innan någon produkt släpps ut för allmänheten måste formuleringen godkänna en produktsäkerhetsbedömning och toxikologisk granskning, utförd av en kvalificerad oberoende myndighet i Sverige.

Betalningsmetoder

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Vi erbjuder de flesta betalningalternativ som finns på marknaden. För mer information se under Kassa.

Fraktmetoder och leverans

Var skickas Act of Caring?

För närvarande skickar vi inom Europa. Vi levererar inte till någon adress i ett land eller region som är olagligt för oss att leverera tex till handelsembargo, krig eller konfliktzoner.

Vilka leveransmetoder erbjuder du?

Vi erbjuder olika leveransmetoder som anges i vår webbshop. Observera att leveransbegränsningar kan förekomma. Speditörer som används är DHL/UPS.

När kommer min beställning att levereras?

Produkter i lager förpackas normalt inom 24 timmar och levereras inom 1-3 arbetsdagar till Sverige och 2-5 arbetsdagar till europeiska länder. Vi skickar med vägtransport när det är möjligt av miljöhänsyn.

Våra leveransdatum är baserade på en beräknad leveranstid.

Du kommer att få en orderbekräftelse via e-post och med spårningsnummer.

Hur mycket kostar frakten?

Fraktkostnad kommer att läggas till din beställning i enlighet med din valda leveransmetod som anges i onlinebutiken. För beställningar från 600 SEK eller 80 EUR erbjuder vi gratis frakt.

Hur kan jag ändra min leveransadress?

Om din beställning inte skickas eller bokas för transport kan vi skicka till en annan adress. Skicka ett e-postmeddelande till:weborder@actofcaring.com

Hur kan jag spåra mitt paket?

Du kommer att få en orderbekräftelse via e-post direkt från DHL eller UPS med ditt spårningsnummer.

Varför är mitt paket märkt med farligt gods?

Vissa av våra produkter klassificeras som klass 3 brandfarliga vätskor för transportändamål. Varje paket som vi skickar innehåller dessa produkter kommer att förpackas och märkas på lämpligt sätt för att uppfylla säkerhetsföreskrifterna för farligt gods.

Returer och reklamation

Hur returnerar jag en produkt?

För att vara berättigad till retur måste din vara oanvänd och i samma skick som du fick den. Den ska också vara i originalförpackningen.

  1. Skicka ett e -postmeddelande med ”Return” till weborder@actofcaring.comange ditt ordernummer och ange de produkter du vill returnera. Du kommer att få en returetikett från oss via e-post.
  2. Skriv ut och fäst sedan returetiketten på förpackningen.
  3. Lämna paketet på en DHL/UPS -åtkomstpunkt.
  4. Var noga med att notera ID-numret på ditt kvitto och förvara det säkert för att kunna spåra försändelsen.
  5. Du kommer att få ett bekräftelsemail inom 7 dagar efter att din retur har kommit till oss.

När din retur är mottagen och inspekterad skickar vi dig ett e -postmeddelande för att meddela dig att vi har fått din returnerade vara.

Retur tillåten inom 14 dagar. Om 14 dagar har gått sedan ditt köp kan vi tyvärr inte erbjuda dig återbetalning eller byte.

För att vara berättigad till retur måste din vara vara oanvänd och i samma skick som du fick den. Det måste också finnas i originalförpackningen.

Du kommer att vara ansvarig för fraktkostnaden när du returnerar din vara/varor. Returfartygskostnaderna är 65 SEK inom Sverige och 10 EURO för europeisk retur.

Hur får jag en återbetalning?

När din retur är mottagen och inspekterad skickar vi dig ett e -postmeddelande för att meddela dig att vi har fått din returnerade vara. Vi kommer också att meddela dig om godkännande eller avslag på din återbetalning. Om det godkänns kommer din återbetalning att hanteras snarast. Vi kommer att återbetala det inköpsbelopp som dras av fraktkostnaden genom samma betalningsmetod som du använde för det första köpet. Vänligen tillåt några dagar för bankerna att hantera överföringen av medlen.

Sen eller saknad återbetalning
Om du inte har fått återbetalning inom 10 arbetsdagar, kontrollera först ditt bankkonto, kreditkortsföretag och din bank. Det är ofta lite behandlingstid innan återbetalning läggs ut. Om du har gjort allt detta och du fortfarande inte har fått din återbetalning, vänligen kontakta oss via weborder@actofcaring.com.

Hur kan jag byta ut en produkt?

Vi inte erbjuder inte byten. Men om du vill återvända och göra ett nytt köp hos oss, hjälper vi dig gärna!

Se under ”Hur returnerar jag en produkt?”

Vad händer om min produkt går sönder vid ankomst?

Det vore ju väldigt tråkigt!

Skicka ett e-postmeddelande till; weborder@actofcaring.com och beskriv vad som har hänt samt bifoga en bild av den skadade produkten och ytterförpackningen. Vi kommer att kontakta dig direkt för att lösa problemet.

Moms

Alla priser i webbutiken inkluderar 25 % svensk moms och valen av valuta är; Euro (EUR) och svenska kronor (SEK).

Priserna i webbutiken inkluderar inga betalnings- och fraktkostnader eller tullavgifter.

Om du har några andra frågor, vänligen kontakta oss på hello@actofcaring.com