Lädervård

En enkel lädervårdsrutin om hur man rengör och sköter läder.

steg 1 - Rengör ytan.

Börja med att blanda vår Restoring Leather Cleanser med vatten i en liten skål (tryck 4-5 gånger på pumpen). Skapa ett skum med en svamp. Tvätta hela läderytan med cirkelrörelser och torka därefter torrt. Läderrengöringen innehåller naturlig tvål utvunnen från kokosnöt och inga farliga kemikalier.

Steg 2 – Skydda och polera ytan

Applicera Protecting Leather Balm i cirklar med en svamp. När ytan är täckt torkar du av överflödigt vax direkt och polera med en torr trasa. Vår Leather Balm innehåller bara naturliga ingredienser från växtriket.

Vaxet kommer att bevara lädret, göra det mjukare och mer tåligt mot fläckar och vatten samt efterlämna en härlig doft.

Prova alltid på en liten yta innan du applicerar på hela objektet. Använd bara en liten mängd vax. Det är även viktigt att du tar bort överflödigt vax med torr trasa direkt annars finns det risk att det torkar på ytan. Använd inte vaxet på mocka, nubuck eller exotiska lädertyper.

Läder är mycket känsligt för spill, särskilt vätskor, så de bör tas bort från ytan så snart som möjligt för att hindra att en  fläckar bildas.

Håll dina lädermöbler, väskor, plånböcker etc borta från direkt solljus och elektriska värmare eftersom det kan torka ut lädrets naturliga oljor och blekna lädret.

Lädervax skyddar ytan mot spill och fläckar, förbättrar slitstyrkan och gör objektet lättare att rengöra om olyckan är framme samt återfuktar lädret så att det inte torkar ut och krymper eller spricker.

Eftersom lädervaror är mottagliga för att absorbera fett och olja, se till att rengöra hela ytan med rena händer.

Testa alltid på liten yta innan du applicerar på hela objektet.

Om du har några frågor om vår lädervårdsrutin och produkter,  kontakta oss gärna på carebar@actofcaring.com.

HAR DU FRÅGOR OM ETT SPECIFIKT MATERIAL?

Om du har frågor om skötsel och underhåll av ett specifikt material av sten, läder, textil, trä, metall eller annat vänligen kontakta vårt Care Bar-team på carebar@actofcaring.com